^ Viipuri Library and Como Kindergarten: a climatic reading | Structurae
0
  • DE
  • EN
  • FR
  • International Database and Gallery of Structures

Advertisement

Viipuri Library and Como Kindergarten: a climatic reading

Author(s):
Medium: journal article
Language(s): English
Published in: arq: Architectural Research Quarterly, , n. 3, v. 3
Page(s): 271-282
DOI: 10.1017/s1359135500002098
Abstract:

Aalto's Viipuri library and Terragni's Como kindergarten were built at about the same time in two very different climates. Architectural theory rarely considers environmental moderation as part of the task of architecture and yet the spatial and poetic stances and attitudes to natural light in these two buildings are, in part, informed by their response to very differing climates. Today, when so much environmental moderation is self-conscious and explicit, these buildings show how it can become an enriched part of a wider spatial and compositional whole.

Structurae cannot make the full text of this publication available at this time. The full text can be accessed through the publisher via the DOI: 10.1017/s1359135500002098.
  • About this
    data sheet
  • Reference-ID
    10362650
  • Published on:
    12/08/2019
  • Last updated on:
    12/08/2019