0
  • DE
  • EN
  • FR
  • Internationale Datenbank und Galerie für Ingenieurbauwerke

Anzeige

draaibrug De Oversteek Rijswijk, ontwerp ipv Delft

De gemeente Rijswijk wilde een nieuwe fietsverbinding over het Rijn-Schiekanaal ter verbetering van het (regionale) fietsnetwerk. ipv Delft onderzocht wat de meest geschikte locatie was en welk brugtype het beste zou passen. Uitgangspunt voor het brugontwerp was dat de hinder voor de scheepvaart zo minimaal mogelijk moest zijn. draaibrug met pyloon Vanwege de eisen vanuit de scheepvaart, bleek een draaibrug met pyloon veruit de beste optie. Het dek is asymmetrisch, bijzonder slank en overspant vrijwel het gehele kanaal. De stalen brug bestaat onder meer uit een 35 meter lang beweegbaar dek en een 18 meter hoge pyloon. De doorvaart-breedte onder de brug is vrijwel ongekend: de doorgang is nauwelijks smaller dan het kanaal zelf. Het ontwerp was niet alleen uit haalbaarheids- en kostenoogpunt en constructieve efficiëntie de meest geschikte optie, maar vormt ook een ware eye-catcher.

Media-ID: 341028
Erstellt im/am: 31. Oktober 2014
Urheber/Quelle:

Ipv Delft / YouTube

Zur Verfügung gestellt von: ipv Delft, ingenieursbureau voor productvormgeving bv, Nutzung mit freundlicher Genehmigung.
Copyright-Hinweis / Lizenz:

Die Urheberrechte (Copyright) für dieses Werk sind rechtlich geschützt. Es darf nicht ohne die Zustimmung des Autors/der Autorin oder Rechteinhabers/-in weiter benutzt werden.

Veröffentlicht am:
Geändert am: 29.05.2020

Weitere Medien zu diesem Bauwerk

Niederlande (2014)